Türk Sanat Müziği Konseri Gerçekleştirildi

14.03.2019

13 Mart 2019 tarihinde saat 20.00'da, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda Fakültemiz Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından “Türk Sanat Müziği” konseri gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ,Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Vali Yardımcısı Ekrem BALLI,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri BALTA ve Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık KILIÇ, diğer protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER’in gerçekleştirdiği konser iki bölüm şeklinde düzenlendi.

Konserin ilk bölümünde sırasıyla:

• Tanburi Cemil Bey'in "Hicazkar Peşrev" (Koro)
  • Zekai Dede Efendi'nin "Bülbül gibi Pür Oldu Cihan Nağmelerinden" (Koro)
  • Tatyos Efendi'nin "Mani Oluyor Halimi Takire Hicabım" (Solist: Meliha Gündoğdu)
  • Saadettin Kaynak'ın "Çözmek Elimde Değil Gönlümü Senden Kadın" (Solist: Aykan Deryal)
  • Özcan Korkut'un "Kulağımdan Gitmiyor Ninni Sesin (Annem)" (Solist: Feyza Çelikarslan)
  • Nevşer Kökdeş'in "Gül Dalında Öten Bülbül Olsam" (Solist: Havva Uzun)
  • Çorlu'nun "Aldı Beni Aldı İki Kaşın Arası" (Koro)
  • Anonim Türkü "Arpa Buğday Daneler"  (Koro)
  • Ahmet Serdar Yener'in "Hicazkar Saz Eseri" adlı eserler seslendirildi.

Mahur ve nikriz eserlerin yer aldığı ikinci bölümde ise sırasıyla:

• Gazi Giray Han'ın "Mahur Peşrev" (Koro)
  • Dede Efendi'nin "Yine Zevrak-ı Derunum Kırılıp Kenara Düştü" (Koro)
  • Anonim "Yemenimde Hare Var" (Koro)
  • Yorgo Bacanos'un "Hala Kanayan Kalbimi Aşk Ateşi Dağlar" (Solist: Çiğdem Sağlam)
  • İrfan Özbakır'ın " Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin" (Solist: Bahar Öz)
  • Şemsettin Ziya Bey'in "Şu Güzele Bir Bakın" (Koro)
  • Arif Sami Toker'in "Çek Küreği Güzelim" (Koro)
  • Alaattin Yavaşça'nın "Deli Gönül" (Koro)
  • Selahattin İçli'nin "Bir Destan Dolaşır Bolu Dağını" adlı eserler seslendirildi.

Konser sonrası konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Ordu Üniversitesinin 13 yıllık süre içerisindeki gelişiminin kayda değer olduğuna vurgu yaparak “Ordu Üniversitesi artık gerek fiziki gerekse bilimsel alt yapısıyla, öğretim elemanlarıyla ve öğrencileriyle, ülkemizin geleceğine kattığı güzelliklerle ve yetişmiş insan gücü ile her geçen dönem daha üst seviyelere çıkarak gelişimine devam etmektedir. Bu vesile Sayın Rektörümüze, Rektör Yardımcılarımıza, Fakülte Dekanları ile öğretim elemanları ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca gerçekleştirmiş oldukları bu güzel konserden dolayı da, koro şefi Prof. Sabri YENER’e, koro üyelerine ve orkestraya teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Program, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER’e çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.

Eklenme Tarihi : 14-03-2019 17:48:56