Dünya Tiyatrolar Gününde Kuşlar Oyunu Sahnelendi

29.03.2019

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, Fakültemiz Tiyatro Bölümü tarafından "Kuşlar" adlı oyun sahnelendi.

Üniversitemiz Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Oyun öncesinde Kübalı yönetmen, oyun yazarı, tiyatro eğitimcisi ve akademisyen Carlos Celdran’ın kaleme aldığı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü bildirisi okundu.

Tiyatro Bölümü mezuniyet oyunu kapsamında sahnelenen ve yönetmenliğini Tiyatro Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Erdal KARAKURT'un yaptığı “Kuşlar”, yaklaşık 2 bin 500 yıl önce Aristophanes tarafından yazılan  bir oyundur.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER'in,  Öğr. Gör. Erdal KARAKURT'a ve Dünya Tiyatrolar Günü münasebetiyle, oyunda yer alan tiyatro bölümü öğrencilerine çiçek takdiminin ardından program sona ermiştir.

Eklenme Tarihi : 29-03-2019 11:20:28