Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde Türk Sanat Müziği Konseri Gerçekleştirildi

22.04.2019

Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 12-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında, Fakültemiz Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından 17 Nisan 2019 tarihinde saat 20.00’da, Ordu Kültür Sanat Merkezinde “Türk Sanat Müziği” konseri gerçekleştirildi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; Ordu Valisi Seddar YAVUZ, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri BALTA, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur TOPARLAK ve Ordu Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Engin TEKİNTAŞ, diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER’ in gerçekleştirdiği konser iki bölüm şeklinde düzenlendi.

Konserin ilk bölümünde sırasıyla:

• Tanburi Cemil Bey'in "Hicazkar Peşrev" (Koro)
  • Zekai Dede Efendi'nin "Bülbül gibi Pür Oldu Cihan Nağmelerinden" (Koro)
  • Tatyos Efendi'nin "Mani Oluyor Halimi Takire Hicabım" (Solist: Meliha Gündoğdu)
  • Saadettin Kaynak'ın "Çözmek Elimde Değil Gönlümü Senden Kadın" (Solist: Aykan Deryal)
  • Özcan Korkut'un "Kulağımdan Gitmiyor Ninni Sesin (Annem)" (Solist: Feyza Çelikarslan)
  • Nevşer Kökdeş'in "Gül Dalında Öten Bülbül Olsam" (Solist: Havva Uzun)
  • Çorlu'nun "Aldı Beni Aldı İki Kaşın Arası" (Koro)
  • Anonim Türkü "Arpa Buğday Daneler"  (Koro)
  • Ahmet Serdar Yener'in "Hicazkar Saz Eseri" adlı eserler seslendirildi.

Mahur ve nikriz eserlerin yer aldığı ikinci bölümde ise sırasıyla:

• Gazi Giray Han'ın "Mahur Peşrev" (Koro)
  • Dede Efendi'nin "Yine Zevrak-ı Derunum Kırılıp Kenara Düştü" (Koro)
  • Anonim "Yemenimde Hare Var" (Koro)
  • Yorgo Bacanos'un "Hala Kanayan Kalbimi Aşk Ateşi Dağlar" (Solist: Çiğdem Sağlam)
  • İrfan Özbakır'ın " Şarkımı Senin İçin Yazdığımı Bilseydin" (Solist: Bahar Öz)
  • Şemsettin Ziya Bey'in "Şu Güzele Bir Bakın" (Koro)
  • Arif Sami Toker'in "Çek Küreği Güzelim" (Koro)
  • Alaattin Yavaşça'nın "Deli Gönül" (Koro)
  • Selahattin İçli'nin "Bir Destan Dolaşır Bolu Dağını" adlı eserler seslendirildi.

Program, Ordu Valisi Seddar YAVUZ’ un konuşması ve konserden dolayı koro şefi Prof. Sabri YENER’e, koro üyelerine ve orkestraya teşekkür etmesinin ardından, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER’e çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Eklenme Tarihi : 22-04-2019 12:28:11