Türk Halk Müziği Konseri Gerçekleştirildi

07.05.2019

Fakültemiz Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından “Türk Halk Müziği” konseri gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin, Genel Sekreter M. Kenan Şahin, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim elemanlarından Arş. Gör. A. Serdar Yener’in gerçekleştirdiği konser iki bölüm şeklinde düzenlendi.

Konserin ilk bölümünde sırasıyla:

• Havada Durna Sesi Gelir (Kütahya)
  • Gapudan Girdim Şamdan (Kastamonu)
  • Çalın Davulları (Rumeli) (Solist:Bahar Öz)
  • Söğüdün Erenleri (Söğüt)
  • Ceviz Arasında (Silifke-Mut)
  • Hafız Mektepten Gelir (Silifke-Mut) (Solist: Büşra Tuncel)
  • Yağar Yağmur (Denizli/Tavas) (Solist:Aykan deryal)
  • Güvercin Uçuverdi (Ankara)
  • Açıl Ömrümün Varı (Orta Anadolu) adlı eserler seslendirildi.

İkinci bölümde ise sırasıyla:

• Uzun Kavak (Ordu-Giresun)
  • Yaylalar İçinde Erzurum Yayla (Keskin)
  • Ova Garibi (Giresun) (Solist: Çiğdem Sağlam)
  • Bağa Girdim Kiraza (Erzurum) (Solist:Feyza Çelikarslan)
  • Kaçma Güzel (Çankırı) (Solist: Mehmet Bozkurt)
  • Açıl Ömrümün Varı (Silifke)
  • Akşam Oldu Yanıyor Ordu'nun Işıkları (Ordu)
  • Gemiciler Kalkalım (Trabzon)
  • Salına Salına Suya Gidersin (Sürmene) adlı eserler seslendirildi.

İkinci bölümün sonunda TRT Sanatçısı Ünal Sofuoğlu "Anam Ağıdı, Anam Beni Vay Beni ve Nalın Dilber" adlı eserleri seslendirdi.

Konser sonrası konuşma yapan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, konserde çok emek olduğuna vurgu yaparak “TRT'den konuk sanatçı olarak davetimizi hemen kabul eden ve konsere solist olarak katılan eski mezunlarımızdan Ünal Sofuoğluna çok teşekkür ederim. Ünal Sofuoğlu fakültemiz müzik bölümünü başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra TRT kadrosuna sanatçı olarak girmiştir. Görüldüğü üzere müzik ve sahne sanaları fakülteleri ve konservatuarlar sanatçı yetiştirme görevini başarıyla yerine getirmektedirler.

Gerek TRT, gerek Kültür Bakanlığı daha fazla kadro açtıkları taktirde, fakültemizde öğrenim görmekte olan sanatçı adaylarımızın bu kurumlarda görev alacağına inanıyorum. Ayrıca gerçekleştirmiş oldukları bu güzel konserden dolayı da koro şefi Arş Gör. A. Serdar Yener’e, koro ekibine ve orkestraya teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Programın Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin'in  koro şefi Arş Gör. A. Serdar Yener’e ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in TRT Sanatçısı Ünal Sofuoğluna çiçek takdim etmelerinin ardından sona erdi.

Eklenme Tarihi : 07-05-2019 14:01:16