ODÜ ve İspanya'nın Önde Gelen Üniversiteleri Arasında Tiyatro ve Dans Eğitimi üzerine İşbirliği

20.05.2019

21 Ocak 2019 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç İspanya’da bulunan Institut del Teatre ve Mondragon Üniversitesini ziyaret ederek daha önce yapılan ikili anlaşmalar çerçevesinde öğretim elemanı ve öğrenci değişimine yönelik ileride yapılabilecek iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Erasmus+ öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliği kapsamında yapılmış olan anlaşmalar üzerine yapılan ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Karaduman ve Uluslararası İlişkiler Biriminden Öğr. Gör. Arife Öksüz eşlik etti.

Rektör Yarılgaç tiyatro ve dans eğitiminde İspanya’nın ekol niteliğindeki eğitim kurumlarından biri olan Institut del Teatre’ye gerçekleştirdiği ziyarette okulun Genel Direktörü Magda Puyo Bove, dans okulu direktörü Alexis Eupierre ve tiyatro okulu direktörü Montse Vellvehí’den  Institut del Teatre hakkında bilgiler alarak iki üniversite arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğine imkan veren Erasmus+ anlaşması kapsamında gösteri sanatları alanında gerçekleştirilebilecek eğitim, araştırma, yenilik ve bilgi aktarımı konularında görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret programının devamında Rektör Yarılgaç İspanya’nın Bilbao şehri yakınlarında bulunan Arrasate Mondragon’daki Mondragon Üniversitesi Rektörü Vicente Atxa ve Üniversitenin Erasmus sorumlusu Modesto Mateos ile bir araya geldi. Lisans ve lisansüstü eğitim düzeyinde eğitim veren, Avrupa’nın önemli üniversiteleri arasında bulunan ve kooperatif yönetim modeli ile dünyada tek olan Mondragon Üniversitesinin kooperatif yönetim sistemi konusunda bilgi alışverişinde bulunan Rektör Yarılgaç, sonrasında Mondragon Üniversitesi Rektörü Vicente Atxa eşliğinde üniversitenin ana kampüsünü gezdi.

Eklenme Tarihi : 20-05-2019 11:32:42