YÖK'ten Fakültemize Turuncu Bayrak Ödülü

23.05.2019

YÖK tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde Üniversitemize “Mekanda Erişim” kategorisinde turuncu bayrak ödülü verildi.

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratılması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması amacıyla YÖK tarafından başlatılan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen  “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni”nde  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde engelli bireyler ile ilgili mekanda erişim konusunda yapılan düzenlemelerden dolayı “Turuncu Bayrak” almaya hak kazandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Üyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yetkililer, rektörler ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumlularının katıldığı ödül töreninde  28 farklı üniversiteye toplamda 126 bayrak ödülü dağıtılırken, 26 üniversite 92 turuncu bayrak, 6 üniversite 14 yeşil bayrak, 7 üniversite ise 20 mavi bayrak ödülü kazandı.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sevim ACARÖZ CANDAN tarafından Fakültemiz Dekanı Prof. Sabri YENER' e bayrak ve belge takdiminde bulunuldu. Bayrak ve belge takdimine Fakültemiz Dekan Yardımcıları Doç. Dr. İrfan KARADUMAN ve Doç. Dr. Köksal APAYDINLI, Fakültemiz Engelli Birimi Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Sercan ÖZKELEŞ, Fakültemiz Sekreteri Sadık AYDIN, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Süleyman YARAR ve Hemşire Elif Seyrekli katıldı.

Eklenme Tarihi : 23-05-2019 12:40:27