PROF. SABRİ YENER’E CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE ÖDÜL

07.10.2019

PROF. SABRİ YENER’E CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE ÖDÜL

Fakültemiz Dekanı Prof. Sabri YENER’e 03.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Neşet ERTAŞ’ı Anma ve Kültür Sanat Programı kapsamında “Kültür ve Sanat Çalışmaları” ödülü verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin katkılarıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde “3. Neşet ERTAŞ’ı Anma ve Kültür Sanat Etkinliği” düzenlendi. Devletin zirvesini ve kültür-sanat dünyasını buluşturan etkinlikte ünlü sanatçıların yer aldığı bir konser düzenlendi, beş kategoride ödüller verildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Sayın Doç. Dr. İbrahim KALIN, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Nadir ALPARSLAN, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Sayın Erol PARLAK, aynı üniversiteden Enstitü Müdürü Doç. Dr. Okan Murat ÖZTÜRK ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Halk Müziği Topluluğu Şefi Sayın Necmi KIRAN’dan oluşan kurul üyeleri tarafından belirlenen isimlere beş kategoride ödüller dağıtıldı.

Düzenlenen etkinlikte Fakültemiz Kurucu Dekanı Prof. Sabri YENER “Kültür Sanat Çalışmaları Ödülüne” layık görüldü. Prof. Sabri YENER’e ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy takdim etti. Aynı programda Yaşam Boyu Meslek Onur Ödülü Mehmet ERENLER’e, Yorumculuk Ödülü Ümit TOKCAN’a, Mahalli icracı ödülü Metin ÖGE’ye ve Genç İcracı Ödülü Erhan USLU’ya verildi.

Programa Danıştay Başkanı Zerrin Gügör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim KALIN, Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA, Ak Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ ve eşi, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla KOÇ ile çok sayıda protokol mensubu ile kalabalık bir izleyici kitlesi katıldı.

Eklenme Tarihi : 07-10-2019 15:34:06