Türk Sanat Müziği Konseri Gerçekleştirildi

06.04.2018

04 nisan 2018' de Ordu Üniversitesi Müzik ve sahne Sanatları Fakültesi Dekan Vekili Prof. Sabri YENER yönetiminde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından üniversitemizde Türk Sanat Musikisi konseri gerçekleştirildi.

Halka açık olarak Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri BALTA, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur ERGEN AKÇİN ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve davetli katıldı.

Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Prof. Sabri YENER’in üstlendiği konser, iki bölüm şeklinde düzenlendi. Dinletinin birinci bölümünde Segah Eserlerden Segah Peşrev, Yemenimin Uçları ve Itri’den Tuti-i Mucize Guyem Ne Desem Laf Değil gibi eserler arz edilirken Kürdilihicazkar Eserler isimli ikinci bölümde ise Şen Gözlerine Neş’e Veren, Endülüste Raks ve Karşıya da İzmir’in Gülü isimli musiki eserler sunuldu.

Konser sonrası bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN, marka üniversitemizin marka fakültelerinden olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin bu güzel etkinliğinde Ordulu hemşehrilerimiz, tüm çalışma arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle buluşmuş olmanın mutluluğunu taşıdığını belirterek “üniversitemiz hem bulunduğu ilde hem de bölgesinde gurur duyulacak işler yapıyor öncelikle bu güzel sanat akşamının mimarları olan Sayın Dekanımız ve koro şefimiz Prof. Sabri YENER’e akabinde üniversitemizin ileride çok iyi yerlerde olacağına inandığım çok değerli öğrenci sanatçılarına emekleri dolayısıyla teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Program, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN’ın şef, Müzik ve Sahne Sanatları Dekanı Prof. Sabri YENER’e çiçek vermesinin ardından son buldu.

T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Merkez / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00