"Yunus Emre'yi Anma Konseri" Gerçekleştirildi

Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından “Yunus Emre’yi Anma Konseri” gerçekleştirildi.

Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadık Kılıç, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latif Kelebekli, Ordu İl Kültür Müdürü Uğur Toparlak, protokolün diğer mensupları, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda, Prof. Sabri Yener (Bağlama-Ses), Dr. Öğr. Üyesi Timur Eşigül (Kabak Kemane), Öğr. Gör. Dr. Aytunç Aydın (Kaval), Öğr. Gör. Emre Şimşek (Bağlama), Öğr. Gör. Adem Kılıç (Viyolonsel), Arş. Gör. Dr. Ahmet Serdar Yener (Bağlama-Ses), Arş. Gör. Erkin Kasap (Kanun), Fatih Gök (Ud), Dilara Zevne (Tanbur), Kemal Ataş (Bendir), Bahar Öz (Ses), Feyza Çelikarslan (Ses), Gonca Aksoy (Ses), Kübra Aydoğdu (Ses), Ceren Şahin (Ses), Aykan Deryal (Ses), Cenk Sönmez (Ses), Erhan Çörtük (Ses) ve Mehmet Çakıroğlu (Ses) topluluk sanatçısı olarak yer aldı.

Konserde Fakültemiz Türk Müziği İcra Topluluğunca anonim bir halk türküsü olan "Bir Kararda Durmayalım" eseri ve sözleri Yunus Emre’ye ait olan “Şol Cennetin Irmakları, Aşkın Aldı Beni, Ben Yürürüm Yane Yane, Ah Bî-Mekânım Bu Cihanda, Bir Garipsin Şu Dünyada, Dağlar ile Taşlar ile Çağırayım Mevlam Seni, Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz Mısın, Benim Adım Dertli Dolap, Gelin Ey Aşıklar Gelin, Dünya Umuruna Meylini Verme, Yar Yüreğim Yar, Bilmem Nideyim Aşkın Elinden” eserleri icra edildi.

Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri kıymetli işler yapıyor. Sabri Hocamız da işini çok güzel yapan Ordumuzun bir kıymeti, Üniversitemizin bir değeri. Üniversiteler sağlık bilimleri, fen bilimleri ve sosyal bilimleri alanında hayata dair hayatın tüm alanlarında olması gerekenlerin öğretildiği yerlerdir. Biz bunları yaparken aynı zamanda sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bu düşüncelerle bu güzel akşamı bizlere yaşatan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Müziği İcra Topluluğu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Sabri Yener, “Sanatı yapmak kadar sanatı anlamak da zordur. Sanatçıyı anlamak sanatçı olmaktan daha zordur. Sayın Rektörümüze nezaketinden dolayı gerek şahsım hakkında gerekse Fakültemiz hakkında söylemiş olduğu güzel sözleri için topluluğumuz adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın Prof. Sabri Yener’e, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Tonkaz’ın toplulukta yer alan öğrencilere çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Eklenme Tarihi : 24-12-2021 11:06:07