Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde "Yunus Emre'yi Anma Konseri" Tekrar Gerçekleştirildi

Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan Türk Müziği İcra Topluluğu tarafından Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde “Yunus Emre’yi Anma Konseri”nin tekrarı düzenlendi.

Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile davetliler katıldı.

Programda, Prof. Sabri Yener (Bağlama-Ses), Öğr. Gör. Dr. Aytunç Aydın (Kaval), Öğr. Gör. Dr. Ercan Durmaz (Keman), Öğr. Gör. Emre Şimşek (Bağlama), Öğr. Gör. Adem Kılıç (Viyolonsel), Arş. Gör. Dr. Ahmet Serdar Yener (Bağlama-Ses), Arş. Gör. Erkin Kasap (Kanun), Dilara Zevne (Tanbur), Kemal Ataş (Bendir), Bahar Öz (Ses), Feyza Çelikarslan (Ses), Kübra Aydoğdu (Ses), Ceren Şahin (Ses), Aykan Deryal (Ses), Cenk Sönmez (Ses), Erhan Çörtük (Ses) ve Mehmet Çakıroğlu (Ses) topluluk sanatçıları olarak yer aldı.

Konserde Fakültemiz Türk Müziği İcra Topluluğunca anonim bir halk türküsü olan "Bir Kararda Durmayalım" eseri ve sözleri Yunus Emre’ye ait olan “Şol Cennetin Irmakları, Ben Yürürüm Yane Yane, Ah Bî-Mekânım Bu Cihanda, Bir Garipsin Şu Dünyada, Dünya Umuruna Meylini Verme, Yar Yüreğim Yar, Gelin Ey Aşıklar Gelin, Dağlar ile Taşlar ile Çağırayım Mevlam Seni, Ah Nice Bir Uyursun Uyanmaz Mısın, Benim Adım Dertli Dolap, Yürü Yürü Yalan Dünya, Bilmem Nideyim Aşkın Elinden” eserleri icra edildi.

Konser sonrası konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin başta Sabri Hocam olmak üzere öğretim elemanları ve öğrencilerine bu güzel topluluğu oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Topluluğumuz daha önce Üniversitemizde bu programı gerçekleştirmişti, Ordulu hemşerilerimizle de bu salonda bir araya gelmek istediler. Sabri Hocamız Ordumuzun bir kıymeti. Amacımız Üniversitemizin varlığını her alanda; sağlıkta, bilimde, teknikte, fende, sosyal bilimlerde, müzikte, sportif faaliyetlerde, kültürel faaliyetlerde Ordu’ya hizmet etmektir, bu ülkeye hizmet etmektir. Bu milletin evlatlarına bu millete olumlu güzel katkı sağlamaktır, Üniversite olarak üzerimize düşeni yapmaktır. Sizlere de buraya gelip bizleri yalnız bırakmadığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Program, Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın Prof. Sabri Yener’e çiçek takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Eklenme Tarihi : 27-01-2022 16:46:32